Er du klar til opleve friheden
ved at have et gyldigt kørekort igen?

Generhverv pakker

Vi tilbyder generhvervelse i hele Hovedstaden(indtil videre)

1995

Basic

3295

Business

4995

Premium

Kontrollerende køreprøve gebyr

Alle ovenstående generhvervspakker vil være eksklusiv politiet/færdselsstyrelsens gebyr En kontrollerende køreprøve koster 890 kr. (2021) og dækker både den teoretiske og den praktiske køreprøve.

Ofte stillede spørgsmål

Nej, Politiet/færdselsstyrelsen stiller det ikke som et krav, at du skal have taget kørelektioner for at kunne generhverve dit kørekort. 

En kontrollerende køreprøve består af en teoriprøve og en praktisk prøve. Oftest er der ikke noget krav om, at du skal have taget køreundervisning, men det kan være en god idé at tage et par køretimer. Du kan kun få dit kørekort igen, hvis du består den kontrollerende køreprøve.

Du kan dog i særlige tilfælde blive fritaget fra kravet om at skulle bestå en kontrollerende køreprøve til en bestemt kategori af køretøj. For eksempel kan en person fritages for kravet om kontrollerende køreprøve på motorcykel, hvis personen ikke længere er i stand til at gå til kontrollerende køreprøve på en motorcykel (fx hvis personen er blevet handicappet, og derfor ikke længere fysisk er i stand til at føre motorcykel, men sagtens vil kunne føre bil med særligt installeret udstyr).

Du skal enten selv booke den kontrollerende køreprøve ved kommunen, eller igennem en kørelærer.

En kontrollerende køreprøve koster 890 kr. (2021) og dækker både den teoretiske og den praktiske køreprøve.

Det ville vi rigtig gerne kunne tilbyde, men det er desværre ikke muligt endnu.

Har du fået frakendt din førerret og gerne vil have den igen, skal førerretten generhverves. At generhverve betyder, at du kan få din førerret igen på visse betingelser. En betingelse er, at man består en kontrollerende køreprøve. En anden betingelse kan være at man skal gennemføre et kursus i alkohol/narko/trafik (ANT-kursus), hvis frakendelse fx skyldes spirituskørsel. Er din førerret frakendt for en betinget periode, skal du møde personligt op på et af landets kommuner – og medbringe:

 • en udfyldt ansøgningsblanket, som du kan få udleveret, når du møder op i kommunen. 
 • dit kørekort af kreditkortmodellen eller gyldigt pas.

Hvis du hverken har et kørekort af kreditkortmodellen eller gyldigt pas, skal du medbringe en original dåbs-, navne- eller fødselsattest, sundhedskort eller anden egnet legitimation samt billedlegitimation.

 • dit brev vedrørende frakendelsen, hvor det fremgår, hvornår du skal til kontrollerende prøve.

Er din førerret blevet ubetinget frakendt, skal du møde personligt op på et af landets kommuner og medbringe:

 • en udfyldt ansøgningsblanket, som du kan få udleveret , når du møder op i kommunen 
 • et gyldigt pas. Hvis du ikke har et gyldigt pas, skal du medbringe en original dåbs-, navne- eller fødselsattest, sundhedskort eller anden egnet legitimation samt billedlegitimation. 
 • et vellignende foto, der lever op til de nyeste retningslinjer for foto til kørekort.

Når politiet har godkendt din ansøgning, skal du huske at informere kommunen, så kommunen kan foretage den sidste kontrol af ansøgningen, før der kan bestilles en tid til en kontrollerende køreprøve.

Hvis du dumper enten teoriprøven eller køreprøven, bliver dit kørekort inddraget. Du får først dit kørekort igen, når du har bestået både køre- og teoriprøve.

Hvis din førerret er blevet frakendt betinget, vil politiet indkalde dig til den kontrollerende køreprøve. Det vil fremgå af politiets afgørelse, hvornår der er frist for at have bestået den kontrollerende køreprøve. Du kan gå på Borgerservice 4–5 måneder før din frakendelse udløber, og ansøge om generhvervelse af kørekortet. Du kan tidligst gå til én teoriprøve tre måneder før frakendelses tiden udløber. Den  praktiske del af prøveprøven vil man tidligst kunne gå op til én måned før udløb

Vi vil gøre vores allerbedste for at hjælpe dig, men vi er afhængige af, at processen hos kommunen bliver godkendt før vi kan booke en praktisk køreprøve til dig. Hertil er vi også afhængige af ledige prøvetider fra Politiet. 

Du får frakendt kørekortet betinget, hvis du fx:

 • Får 3 klip i kørekortet inden for 3 år
 • Kører mere end 60 % for stærkt
 • Kører mere end 40 % for stærkt ved et vejarbejde
 • Kører spirituskørsel med 0,5 til 1,2 promille

Du får frakendt kørekortet ubetinget, hvis du fx

 • Kører over 100 % for stærkt
 • Kører spirituskørsel med over 1,2 promille
 • Kører groft uforsvarligt eller hasarderet
 • Får frakendt kørekortet betinget 2 gange inden for 3 år

Hvis du har kørekort til mere end én kategori, og du ikke består den samlede køreprøve efter højst to teoriprøver og højst to praktiske prøver, får det store konsekvenser. Du mister dine kørekort i alle kategorier og skal generhverve dem enkeltvis.

Begynd din generhvervelsesrejse allerede i dag

Udfyld nedenstående formular, så vil en af vores Generhverv specialister kontakte dig indenfor 48 timer